Onze agenda 2022-2023

Voorheen was er op onze website altijd een overzicht terug te vinden van onze toekomstige activiteiten. Helaas ging er teveel tijd in zitten om dit bij te houden. Alle activiteiten uit het verleden staan er nog wel op, om je toch een impressie te geven van wat wij zoal organiseren.

Dat er geen data genoemd worden betekent niet dat we geen activiteiten meer organiseren. In tegendeel zelfs! Per maand zijn er wel 5 activiteiten. Deze wisselen van dag, zodat er altijd wel iets is waar jij aan kunt deelnemen.

Als je je hebt aangemeld ontvang je onze jaarplanning. Daarnaast sturen we jou ook een uitnodiging voor al onze activiteiten (via Datumprikker). Hierin vind je alle details zoals tijd, locatie en eventuele kosten. Via Datumprikker kun je vervolgens ook aangeven of je er bij bent!

Vaste activiteiten

De regelmatig terugkerende activiteiten (groene kaders) zoals speelochtend, voorleesochtend, DIY Donderdag, borrelavond – worden op vaste locaties georganiseerd. Hier lees je meer over de locaties.

Specials

We proberen regelmatig nieuwe activiteiten te organiseren, zoals workshops, informatie avonden, sport, proeflessen, etc. Voorbeelden hiervan staan in de roze kaders.

Jaarlijkse activiteiten

Ook organiseren we een aantal succesvolle activiteiten die elk jaar terugkeren, sommigen zijn inmiddels een traditie te noemen, Deze vind je in de blauwe kaders.

Hoera 5 jaar

Activiteiten in 2021 ter gelegenheid van ons eerste lustrum. Deze vind je in de gele kaders.

Mis je iets?

Laat het ons weten. Wij staan open voor tips en suggesties.

Speelochtend: Mama’s kletsen – onder het genot van een koffie of thee – over koetjes en kalfjes. Luchtige gesprekken, of juist serieuze onderwerpen. Niks is te gek. In tussen spelen de kleintjes, ontdekken ze de ruimte of kruipen ze toch even bij mama op schoot.

Louise is onze vaste host tijdens de speelochtenden. 

Familie-picknick (hele gezin):
Om het seizoen te openen nodigen we jullie uit voor onze familie-picknick. Ieder gezin brengt iets lekkers mee om te delen.

Voorleesochtend: Op de 1e en 3e zaterdag van de maand organiseren wij i.s.m. Bibliotheek Elst de voorleesochtenden. Een klein groepje van voorleesmama’s/oma/juf rouleert als voorlezer. De boekjes die worden voorgelezen zijn gericht op peuter- en kleuter leeftijd. Wie er in de voorleesstoel plaatsneemt, neemt soms ook een handpop, knuffel of vertelkast mee. Het zijn altijd heel gezellige en interactieve momenten met de kinderen. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met de Bibliotheek. Of kom juist omdat je er geen genoeg van kunt krijgen.

Ook niet leden zijn van harte welkom: de bibliotheek is openbaar toegankelijk.

Baby- en kindergebaren
Leerzame workshop om te leren communiceren met je kindje
die (nog) niet praat.

Sinter-kerst-swap (voor mama’s):
Lootjes trekken 2.0 . We trekken lootjes en ieder stelt een pakketje samen. Vervolgens maken we er een gezellige avond om de kadootjes uit te wisselen.

[meer info]

Deze ging in de Corona-tijd in aangepaste vorm alsnog door: de pakketjes werden door de deelnemers bij elkaar aan de deur gebracht.

DIY Donderdag (of dinsdag): [Voorheen crea avond] Eén keer per maand op donderdag (soms op dinsdag) is het ‘crea avond’. Tijdens deze avond werk je lekker aan je eigen project. Ben je een doorgewinterde knutselaar of wil je weleens iets nieuws proberen? Of vind je jezelf helemaal niet creatief en heb je nog wat achterstallige fotoalbums liggen? Alles kan, en altijd gezellig.

Dit seizoen worden de DIY avonden gehouden in de ontmoetingsruimte van De Kruisakkers.

Buggyfit
Heerlijke reeks sportlessen in de buitenlucht, met je kindje in de wandelwagen.

Paaseieren zoeken (hele gezin):
In de Eshof speelweide gaan we op zoek naar de eitjes die de paashaas voor ons verstopt heeft. Een gezellige activiteit voor het hele gezin!

Borrelavond: Om de maand, ongedwongen, borrel (of lekker aan de thee).

Consumpties zijn voor eigen rekening, Mama’s Club trakteert op wat lekkers bij de borrel.

Muziek op schoot
(ouder/kind)

Pannenkoeken-picknick (hele gezin):
Ter afsluiting van het seizoen organiseren wij (inmiddels traditie) een pannenkoeken-picknick. Locatie: nader te bepalen speeltuin.

Jubileum challenge:
Om in lockdown tijd toch stil te staan bij onze feestelijke mijlpaal, organiseerden wij een challenge.

[meer info]

SUGGESTIES WELKOM
Heb jij ideeën of tips?

Ben je op zoek naar een specifieke activiteit (met of zonder kind)? Wie weet kunnen wij iets betekenen.

Of misschien heb je interesse om een activiteit aan te bieden aan ons netwerk… Neem gerust contact op!