Locaties

Hieronder vind je een beschrijving en de adressen van de verschillende locaties waar wij activiteiten organiseren.

Hieronder vind je een beschrijving en de adressen van de verschillende locaties waar wij activiteiten organiseren.
Speelochtenden

Met grote dank aan SKAR en de Kikkerkoning kunnen wij gebruikmaken van deze BSO-ruimtes. BSO biedt normaal gesproken buitenschoolse opvang aan basisschoolleerlingen. Onder schooltijden en op afgesproken momenten kunnen wij hier gebruik van maken. Een speelochtend is altijd van 9:00 tot 10:30

BSO de Zee (Kikkerkoning):
We maken gebruik van de ‘huiskamer’ van BSO de Zee. Een gezellige ruimte, met vloerbedekking. Picknicktafels voor de moeders om koffie/thee te drinken. De kinderen spelen in het keukentje, speeltent, autogarage, winkeltje etc. Dankzij de vloerbedekking is deze locatie het meest geschikt voor de allerkleinsten. Voor baby’s eventueel zelf een speeltje meenemen.

Adres: Forum 8, Elst. > binnenkijken

’t Strand (Kikkerkoning)::
BSO ’t Strand beschikt over een mega indoor strand. Maar meestal wordt er gespeeld in de grote hal met skelters ed. Ook de 4 trampolines zijn erg geliefd. De muziek staat aan en er kan gedansd worden op het podium. Ook zijn er boven wat kleinere ruimtes waar we kunnen gaan zitten en spelen.

Adres: Nieuwe Aamsestraat 11, Elst. > binnenkijken

LET OP: Ingang ’t Strand bevindt zich aan Meiregen. Via de houten poort kom je op de speelplaats. Doorlopen naar achteren, bij de witte deuren (schuin) is de ingang.

De Fruitboom, voorheen Elmobende (SKAR):
Grote speelruimte met kleinere ‘kamers’ zoals een huiskamer, speelkeuken, bouwkamer, auto’s en poppen. In de hal is zelfs een kleine klimwand.
Kinderen kunnen lekker spelen, mama’s kletsen wat. Wij zorgen dat de koffie/thee klaar staat.

!! Deze ruimte bevind zich op de eerste verdieping en is bereikbaar via een trap.

Adres: Kruisakkers 4, Elst > ingang

De Kersentuin (voorheen Simsalabim) (SKAR):
Ruimte speelruimte waar een tafel met bankjes staat. Er is een autogarage en spelletjes. In de twee kleinere ‘kamers’ bevinden zich een slaapkamer/speelkeuken en bouwkamer (lego, knex)
Kinderen kunnen ook hier lekker spelen en kleuren, mama’s kletsen wat. Wij zorgen voor de koffie/thee.

Adres: Morel 28 Verlengde, Kerkeakkers, Elst > ingang

Speel(tuin)ochtenden

In de corona-tijd (2020-2021) kunnen een groot deel van onze speelochtenden op de bso-locaties helaas niet doorgaan. Jammer, maar verstandig.
Om toch een ontmoetmoment te creeëren voor mama’s die daar behoefte aan hebben, hebben we een aantal speel(tuin) ochtenden gepland. (Altijd met inachtneming van de op dat moment geldende regels.)
Deze speelochtenden zijn lekker in de buitenlucht: mama’s houden afstand maar kunnen toch kletsen, terwijl de kinderen lekker ravotten, iets spannends durven op het klimrek, of een nieuw vriendje ontmoeten.
Er zijn verschillende leuke speelplekken in heel Elst die jullie misschien nog niet kenden!

Genoeg reden om een keertje aan te sluiten!

Skatepark:
Naast het ‘skateparkje’ kunnen de kleintjes hier ook lekker spelen. Met o.a. schommels, duikelrek, wipkip, kleine glijbaan. En voor wie echt durft een grote glijbaan, kabelbaan en klimtouwen, grote stap-keien en groen.

Voldoende bankjes om te zitten.

Adres: Groenestraat, Elst. > neem een kijkje

Wolkenhemel

In dit woonhof is een grasveld met speeltuintje; o.a. klimrek, glijbaan, nestschommel, wipkip, draaielement.

Zitplaatsen op het muurtje.

adres: Wolkenhemel, Elst > neem een kijkje

 

Speeltuin de Eshof, Eshof

Een gezellige speeltuin voor jong en oud. Voordeel is dat deze speelwijde omheind is. We organiseren hier graag onze jaarlijkse familiepicknick of pannenkoekenpicknick.

adres: De Savornin Lohmanstraat, Elst > buurtvereniging

 

Speeltuin De Pas

De nieuwste speeltuin in Elst, is gesitueerd op sportpark De Pas. Hier zijn onder andere hockey-voetbal en scouting verenigingen gevestigd.
Een natuurlijk ingerichte speeltuin met genoeg ruime picknickbanken. Een groot speel- en klimtoestel, zand, en een waterbaan. De lage glijbaan is perfect voor dreumessen en peuters. Een stukje verderop is een klimparcoursje. En voor de sportieve families is er ook een veldje open om een balletje te gooien of trappen en een calisthenics park.

adres: Sportpark De Pas, De Pas 2, Elst > meer informatie 

 

DIY Donderdag [voorheen Crea avond]

We organiseren maandelijks een DIY Donderdag (soms dinsdag). Tijdens deze avond werk je lekker aan je eigen project. Of dat nu haken/breien/naaien of tekenen/handletteren/Stippen of breng je laptop mee en werk aan een foto albom. Alles kan, en altijd gezellig. Dit seizoen vinden de DIY avonden plaats in de ontmoetingsruimte van De Kruisakkers.

Een DIY avond is van 20:00 – 22:00 uur

Adres: Kruisakkers 5, Elst > google maps 

 

Borrelavond

De borrelavonden zijn meestal in het Wapen van Elst. We worden hier altijd zeer gastvrij ontvangen. We voelen ons welkom en blijven er graag terugkomen.

Onze borrelavond is meestal van 20:00 – 22:00 uur

Adres: Dorpsstraat 28, Elst > binnenkijken

Buiten

Als het mooi weer is organiseren we weer een picknick of gaan we paaseieren zoeken

Speeltuin de Eshof, Eshof

Een gezellige speeltuin voor jong en oud. Voordeel is dat deze speelwijde omheind is. We organiseren hier graag onze jaarlijkse familiepicknick of pannenkoekenpicknick.

adres: De Savornin Lohmanstraat, Elst > buurtvereniging

Romeinse Veld, Westeraam / cool nature
Midden in de wijk Westeraam is een groot speelveld, met voetbaldoelen, glijbaan, kabelbaan en natuurspeelplaats. Het Romeinse veld is gelegen tussen de basisscholen en Het Westeraam.

adres: Collosseum/Curia/Tempellaan/Aamsepad, Elst > meer info

Eendenpark / Park de Wuurde

Park met weide, bomen en een eendenvijver.

adres: De Wuurde (ter hoogte van Rondenhof/Galgepad), Elst > voorkant park (google maps)

Voorleesochtend & Voorlees- en knutselochtend

Voorlezen (en knutselen) vind altijd plaats in – en in samenwerking met – bibliotheek Elst.

Er wordt voorgelezen op de eerste en derde zaterdag van de maand. Niet in de schoolvakanties. De voorleesochtend is van 10:15-10:45 uur.

Soms gaan we aansluitend ook nog knutselen (tot 11.15). Zie hiervoor de jaarplanning.

Adres: Europaplein 1, Elst > ingang