Elst – Stichting Mama’s Club Elst wil mama’s (to be) informeren over van alles rondom ouderschap en opvoeding. Dit doen we door mama’s met elkaar in contact te brengen. Oftewel mét mama’s vóór mama’s.

We organiseren gezellige bijeenkomsten en allerlei activiteiten voor moeders en kinderen tot en met 12 jaar. Informatief, gezellig, leerzaam of juist ontspannend – als je Mama’s Club Elst al kende, is dit niet veranderd. Om de drempel zo laag mogelijk te houden vragen we slechts een bijdrage van € 5,- per jaar. Je hoeft pas te betalen bij de tweede activiteit waaraan je deelneemt. Zo kun je vrijblijvend kennismaken.

Wat wel groot nieuws is: op 30 augustus 2016 zijn de handtekeningen gezet: Mama’s Club Elst is nu een stichting. Claudia Holla, Jacqueline Baltussen, Marleen van der Wielen en Rianne Bakker vormen samen het bestuur. Dankzij een subsidie van Gemeente Overbetuwe kunnen we weer allerlei nieuwe ideeën uitvoeren. En dankzij de steun van mr. drs. Evert Oldenburger van Notarissen Elst zijn we nu een stichting. We zullen vol enthousiasme Stichting Mama’s Club Elst promoten; zo zal aanstaande zondag op de vrijetijdsmarkt onze prachtige nieuwe flyer verspreid worden.

Mét mama’s vóór mama’s
De afgelopen jaren hebben veel mama’s uit Elst én omgeving ons al gevonden. Een greep uit de enthousiaste reacties:
“Je hebt echt wat aan elkaar. Sommige moeders vonden een nieuwe baan of verbeterden hun Nederlands. Er worden natuurlijk ook veel tips uitgewisseld over het moederschap.”
“Ik heb genoeg vriendinnen, maar met hen praat ik niet over m’n kinderen.”
“Ik ben totaal niet muzikaal, dus zelf was ik nooit op het idee gekomen, maar door ‘muziek op schoot’ weet ik dat m’n zoontje het heerlijk vindt om naar muziek te luisteren.”
“Ik had nog geen goede oppas. Door een tip van een andere moeder kan ik nu met een gerust hart vaker van huis; zelfs ongepland op het laatste moment.”
“Ik wil niet vastzitten aan een wekelijkse avond of dag, daarom is Stichting Mama’s club Elst zo handig; je gaat alleen als je kan en als je het leuk vindt.”

Kom eens kennismaken
Er staan alweer een paar leuke activiteiten op de planning voor de komende tijd. Crea-avonden, workshops, peuteryoga, kinder-ehbo, borrelen, speelochtend, samen naar de speeltuin, het bos of de kinderboerderij; allerlei activiteiten die je samen met je kindje(s) kunt doen, maar ook speciaal voor mama’s.