Voor de bereiding is een ijsmachine een uitkomst, dan zijn ze dan letterlijk in een handomdraai klaar. Natuurlijk kun je ook gewoon de ouderwetse ijsmalletjes gebruiken en deze even in de vriezer leggen.

BANANA CHIA CHOCO
Nodig: 1 banaan, 200 ml amandelmelk (of kokosrijstmelk mocht je allergisch zijn voor noten), 1 a 2 el griekse yoghurt,
2 tl honing, 1 tl chiazaadjes, 1 tl rauwe cacaopoeder.
Bereiden: pureer de banaan samen met de amandelmelk en
de yoghurt tot een glad mengsel. Eventueel wat honing erbij. Gebruik je kokosrijstmelk dan hoeft dat niet, deze is al zoet genoeg. Schenk dit in de ijsjesmal en roer er op het laatst nog wat chiazaadjes en rauwe cacaopoeder door voor het mooiste effect (bewaar wat cacaopoeder). Strooi ook nog wat cacaopoeder over de ijsjes heen net voor je ze serveert.

POPEYE-SICLES
Nodig: 250 gram spinazie, 2 sinaasappels, 1/4 komkommer,
1 el honing, beetje citroensap.
Optioneel: peer of kiwi voor iets meer zoet.
Bereiden: juice de spinazie en de komkommer. Meng dit sap met het sap van de sinaasappels en een beetje citroen. Pureer hier eventueel nog een peer of kiwi doorheen. Breng op smaak met wat honing en giet in de vormpjes.

SUPER SNEL BANANEN IJS
Nodig: 2 a 3 bevroren bananen, 1 el honing of ahoornsiroop, handje walnoten, water of rijstmelk of notenmelk.
Bereiden: pureer de bevroren banaan met de zoetstof en melk naar keuze tot een romige substantie. Niet te lang want dan smelt het erg snel. Hak de walnoten fijn en roer deze er door. Zet het ijs eventueel nog even terug in de vriezer.

Deze recepten zijn afkomstig uit het boek ‘Easy Peasy’.

Easy Peasy – kookboek vol gezonde inspiratie voor ouders van de allerkleinsten. Auteurs: Claire van den Heuvel en Vera van Haren www.easypeasykids.nl