Voor alle mama’s

Stichting Mama’s Club Elst wil mama’s (to be) informeren over van alles rondom ouderschap en opvoeding. Dit doen we door mama’s met elkaar in contact te brengen. Oftewel mét mama’s vóór mama’s. We organiseren diverse bijeenkomsten en activiteiten voor moeders en kinderen tot en met 12 jaar. Informatief, gezellig, leerzaam en ontspannend.

Ben jij moeder (of zwanger) van minimaal één kind tot en met 12 jaar, wil jij andere moeders en kinderen ontmoeten en deel uitmaken van een actief netwerk? Dan is Stichting Mama’s Club Elst er voor jou!

Op onze website kun je alvast een indruk krijgen van de activiteiten die wij organiseren. Activiteiten die je samen met je kindje(s) kunt doen, maar ook speciaal voor mama’s. Ook vind je hier meer informatie over Stichting Mama’s Club Elst. En mocht je een vraag hebben stuur ons gerust een berichtje. Dat kan via de contactpagina, e-mail of facebook.

Wil je je (misschien) bij Stichting Mama’s Club Elst aansluiten? Via deze pagina kun je je aanmelden. Meld je je aan, dan krijg je alle informatie over de aankomende activiteiten, onze nieuwsbrief en huisregels per e-mail toegestuurd.

Over Stichting Mama’s Club Elst

Algemene informatie

Stichting Mama’s Club Elst wil mama’s (to be) informeren over van alles rondom ouderschap en opvoeding. Dit doen we door mama’s met elkaar in contact te brengen. Oftewel mét mama’s vóór mama’s. We organiseren diverse bijeenkomsten en activiteiten voor moeders en kinderen tot en met 12 jaar. Informatief, gezellig, leerzaam en ontspannend.
Ben jij moeder (of zwanger) van minimaal één kind tot en met 12 jaar, wil jij andere moeders en kinderen ontmoeten en deel uitmaken van een actief netwerk? Dan is Stichting Mama’s Club Elst er voor jou!

Mama’s Club Elst is opgericht in 2010.
En in augustus 2016 hebben we zelf een stichting opgericht.
In 2021 vierden we ons lustrum.

Veel mama’s uit Elst, maar ook uit de nabije omgeving hebben ons al gevonden.

Wat doen wij?

Andere mama’s ontmoeten en ervaringen of tips uitwisselen tijdens leuke bijeenkomsten:

Stichting Mama’s Club Elst organiseert allerlei activiteiten voor de moeders én kinderen. Denk aan speelochtenden, voorlezen, knutselen, naar de kinderboerderij of het bos, (peuter)dans, muziek maken. Ook organiseren we avonden voor de moeders zelf. Even gezellig bijkletsen en borrelen op thema-avonden en bij (creatieve)workshops.

We proberen informatieve, gezellige, leerzame en ontspannende activiteiten te organiseren.
Enkele activiteiten zijn ook toegankelijk voor het hele gezin, zoals de picknicks.

De geplande activiteiten comminiceren wij via Evite en onze nieuwsbrief.

Activiteiten voor kinderen, o.a.:
Speelochtend*
Voorleesochtend* (samenwerking met de bibliotheek)
Bezoek aan speeltuin/kinderboerderij/speelbos
Sinterklaas/Kerst/Pasen
Speciale activiteiten – peuterdansen, muziek op schoot, kinderyoga, enz.

Activiteiten voor mama’s, o.a.:
Crea-avond*, workshops
Sport-activiteiten
Movie-night
Borrel*/netwerk
Verwen-activiteiten – yoga, massage, enz.

Gezinsactiviteiten, o.a.:
Familiepicknick*
Pannenkoekenpicknick*
Pasen – eieren zoeken
Samen eten

Voor regelmatig terugkerende activiteiten gebruiken wij vaste locaties, HIER lees je meer over deze locaties.

Bij alle activiteiten geldt dat moeders verantwoordelijk zijn voor hun eigen kinderen en daar ook naar handelen. De organisatie van de Mama’s Club kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade die ontstaat tijdens activiteiten van de Mama’s Club. We gaan er vanuit dat alle moeders een aansprakelijkheidsverzekering hebben.

Kosten

, dit wStichting Mama’s Club Elst wordt volledig gerund door vrijwilligers. En dankzij ons netwerk kunnen we onze activiteiten aanbieden ook aanbieden tegen een geringe bijdrage.

Uiteraard moeten er soms kosten worden gemaakt voor de huur van ruimtes, knutselmateriaal en drinken/hapjes. Daarom vragen we voor een aantal activiteiten een kleine bijdrage om deze kosten te kunnen dekken. Je betaalt dus in principe alleen voor activiteiten waar je aan deelneemt.

Jaarlijkse bijdrage
Maar voor niets gaat de zon op, daarom vragen we een een jaarlijkse (telkens in augustus/september) bijdrage van € 5 voor operationele kosten.
Zodra je je hebt aangemeld, krijg je van ons een welkomsbrief en een betaalverzoek.
Als je nog twijfelt mag je altijd een keer vrijblijvend deelnemen aan een activiteit: kennismaken, de sfeer proeven en besluiten of je wilt aanmelden. 

Gratis activiteiten
Sommige activiteiten zijn gratis, dankzij onze partners kunnen wij gebruik maken van de ruimte en/of materialen.

Kosten speelochtend
Tijdens een speelochtend betaal je € 1,- voor koffie/thee

Kosten overige activiteiten
Bij speciale activiteiten informeren we je over de kosten, datum, tijd en locatie van een activiteit in de uitnodiging (datumprikker). Via datumprikker kun je je aan- of afmelden. Voor activiteiten vanaf € 5  of waarvoor we mensen van buiten inhuren, dient vooraf te worden betaald, dit wordt altijd duidelijk vermeld.

Het bestuur

Het bestuur van Stichting Mama’s Club Elst bestaat momenteel uit Rianne Bakker, Claudia Holla en Jacqueline Baltussen. Voor vragen kun je ons aanspreken op één van de activiteiten, of neem contact op via bestuur@mamasclubelst.nl.

Bij alle activiteiten geldt dat moeders verantwoordelijk zijn voor hun eigen kinderen en daar ook naar handelen. Stichting Mama’s Club Elst kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade die ontstaat tijdens activiteiten die wij organiseren. We gaan er vanuit dat alle moeders een aansprakelijkheidsverzekering hebben.

Ervaringen

De afgelopen jaren hebben veel mama’s uit Elst én omgeving ons al gevonden. Een greep uit de enthousiaste reacties:

“Je hebt echt wat aan elkaar. Sommige moeders vonden een nieuwe baan of verbeterden hun Nederlands. Er worden natuurlijk ook veel tips uitgewisseld over het moederschap.”

“Ik heb genoeg vriendinnen, maar met hen praat ik niet over m’n kinderen.”

“Ik ben totaal niet muzikaal, dus zelf was ik nooit op het idee gekomen, maar door ‘muziek op schoot’ weet ik dat m’n zoontje het heerlijk vindt om naar muziek te luisteren.”

“Ik had nog geen goede oppas. Door een tip van een andere moeder kan ik nu met een gerust hart vaker van huis; zelfs ongepland op het laatste moment.”

“Ik wil niet vastzitten aan een wekelijkse avond of dag, daarom is Mama’s club Elst zo handig; je gaat alleen als je kan en als je het leuk vindt.”

“Ik ben pas naar Elst verhuisd en kende nog niemand in de buurt. Op een van de eerste speelochtenden die ik bezocht raakte ik aan de praat met een andere moeder. Dat klikte zo goed, inmiddels zijn we hele goede vriendinnen!”

Partners

partners-gemeenteoverbetuwe partners-notarissenelst partners-skar partners-kikkerkoning
partners-bibliotheek-elst  kusjeerop.nl

Bewaren

Bewaren